Можливості для дослідників з України від Фундації польської науки

Фундація польської науки (FNP) оголосила третій конкурс на найкращі польсько-українські наукові проєкти. У рамках започаткованої у березні 2022 року програми «За Україну», спрямованої на підтримку українських науковців, які співпрацюють із науковцями з Польщі, FNP обере ще три переможні пари науковців. Переможці вивчатимуть суспільно актуальні питання та процеси, пов’язані з війною в Україні.

Наразі Фундація польської науки вже надала шість грантів у двох раундах конкурсів на участь у програмі. Перший конкурс польсько-українських наукових проєктів тривав з квітня по липень 2022 року. Другий щойно завершився зі 101 заявкою, з яких 91 було подано на подальшу оцінку. У результаті двоетапного оцінювання міжнародне журі обрало три пари переможців для отримання фінансування FNP.

Згідно з програмою FNP, нагороджені проєкти зроблять цінний внесок у розвиток знань про актуальні виклики, з якими стикаються Польща та Україна, і дадуть відповіді на найгостріші питання. Фінансування надано на 12 місяців і включає як зарплату заявників, так і витрати, пов’язані з проведенням дослідження.

Щойно відкрито прийом заявок на третій конкурс програми «За Україну».

Програма адресована науковцям зі ступенем доктора наук, які на день початку війни в Україні – 24 лютого 2022 року – працювали в установах, що проводять наукові дослідження в Україні (в тому числі на тимчасово окупованих територіях), які пропонуватимуть дослідницький проєкт у сфері соціальних чи гуманітарних наук у співпраці з науковим партнером, який працює в Польщі.

Дедлайн подачі документів – 4 квітня 2023 року.

Детальніше