Один з найвідоміших академічних словників видавничого дому «Oxford University Press» має неофіційну назву «Словник Мюррея» (Murray’s), за прізвищем британського лексикографа, філолога та першого редактора Oxford English Dictionary (OED).

01 лютого 1884 року вийшов друком перший том Оксфордського словника, останній, 10-й том цього 6400-сторінкового видання побачив світ у 1928 році. Словник містив понад 400 тисяч статей.

Півстоліття тому протягом довгого періоду часу наукові працівники, перекладачі, літературознавці та інші особи, що користувалися англійською мовою у своїй практичній і науковій діяльності, ті, що читали англійську і американську літературу в оригіналі, замовляли у бібліотеці двотомний «Большой англо-русский словарь». Його і зараз можна знайти на полицях нашої та інших найбільших бібліотек країни. Складений за найновішими англійськими і американськими джерелами, він віддзеркалював лексику творів сучасної літератури XX а також XIX ст.

За часів новітньої історії нашої країни фонд ДНТБ України у 2005 році поповнився виданням «Короткий оксфордський політичний словник» (The Concise Oxford Dictionary of Politics).

На сьогодні Оксфордський словник забезпечує науковців і дослідників комплексним джерелом інформації, містить всю палітру слів, що існують або існували в англійській літературній і розмовній мові з 1150 року. Доступний електронний варіант Oxford English Dictionary включає 600 000 слів, 3,7 мільйона цитат, понад 1000 років історії.

Поринути в найавторитетніше джерело багатств англійської мови Online можливо за підпискою. Щоб дізнатися більше, перегляньте сайт OED https://www.oed.com/