ЗБІР ЗАЯВОК ВІД ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА НАУКОВИХ УСТАНОВ ЩОДО ПРИЄДНАННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО КОНСОРЦІУМУ ORCID В УКРАЇНІ

У рамках співпраці з організацією ORCID розпочато роботу зі створення національного консорціуму ORCID, участь у якому надасть можливість закладам вищої освіти та науковим установам України інтегрувати ORCID до своїх інституційних репозитаріїв, електронних архівів та внутрішніх систем. З інформацією про переваги та умови участі в консорціумі ORCID детальніше можна ознайомитися за посиланням: bit.ly/3xWuWZJ.

У зв’язку зі складною ситуацією в Україні організація ORCID має намір розглянути можливість скасування для учасників майбутнього українського консорціуму щорічних членських внесків на 2022-2024 роки.

У рамках реалізації зазначеного проєкту ДНТБ України формує перелік установ, які мають бажання інтегрувати ідентифікатори ORCID у свої електронні науково-інформаційні системи та приєднатися до національного консорціуму ORCID.

Установам, які мають бажання в подальшому приєднатися до національного консорціуму ORCID, необхідно до 10 травня 2022 року заповнити форму за посиланням: bit.ly/39o8Y7H.

Після проведення збору заявок та їх моніторингу будуть проведені вебінари з потенційними членами консорціуму щодо участі в національному консорціумі ORCID та можливостей для закладів вищої освіти і наукових установ.

Детально ознайомитись з інформацією можна у Листі МОН від 29.04.2022 № 1/4650-22.