Діяльність ДНТБ України як науково-освітнього хабу

Глобальна диджиталізація, завдяки якій сучасна людина усе більше часу проводить в інтернет-мережі, міцно увійшла у кожне життя. 

Кількість електронних сервісів, у тому числі державних, стрімко зростає. Новітні технології, розроблені вітчизняними ITфахівцями, успішно інтегруються у європейську цифрову систему. 

Сучасні інституції, зокрема бібліотеки, не можуть лишитися осторонь цих тектонічних змін у суспільстві, вони мають ставати ефективнішими, відповідати на виклики сучасності, генерувати інновації та новітні технології. 

Державна науково-технічна бібліотека України, яка з жовтня 2022 року набула статусу наукової установи, всебічно сприяє розвитку науки, впровадженню інновацій та диджиталізації, залучаючи до цього активну молодь. 

ДНТБ проводить навчальні семінари, які дають молоді можливість опанувати навички основ маркетингу, інформатизації та роботи з діджитал інструментами, розповідає про сучасні технології та проєкти, над якими працює бібліотека.  

Також у рамках навчального процесу, в якому практика є невід’ємною складовою частиною програми підготовки здобувачів вищої освіти, ДНТБ України організовує на своїй науковій базі проходження практики студентів різних напрямів навчання.