Вебінари від компанії Clarivate у лютому 2022 року

У лютому 2022 р. компанія Clarivate проведе низку вебінарів українською мовою, під час яких будуть розглядатися питання роботи з платформою Web of Science, патентною базою Derwent Innovation Index, функції платформи Publons та ідентифікатора Orcid.

10 лютого, 16:15–17:15 (за київським часом).

Тема: 20 років Будапештській ініціативі відкритого доступу: як змінився публікаційний ландшафт (серія «Clarivate науковцям»).

Опис: Відкритий доступ. Відкрита наука. Визначення, складові, функції. Вплив на публікації. Відкритий доступ та його види. Вартість публікацій. Вплив на доступ і поширення знань. Аналіз відкритих публікацій України.

Посилання для реєстрації: bit.ly/3HIJ3U8 .

23 лютого, 10:15–11:15 (за київським часом).

Тема: Derwent Innovation Index: додаткові можливості для наукових досліджень (серія «Research Smarter»).

Опис: Дослідницька діяльність закладів вищої освіти та наукових установ відіграє вирішальну роль у життєвому циклі інновацій. Результати досліджень відображаються у публікаціях та патентах. Виконуючи стандартні пошуки і намагаючись зрозуміти тенденції досліджень, наукова спільнота часто схильна покладатися лише на дані публікацій, нехтуючи важливими патентними даними. На вебінарі йтиметься про патентні дані, доступні у Web of Science та інших ресурсах Clarivate.

Посилання для реєстрації: bit.ly/3ubJumn .

24 лютого, 10:15–11:15 (за київським часом).

Тема: Визначення експертів за допомогою бази даних Web of Science (серія «Research Smarter»).

Опис: В ході вебінару йтиметься про те, як аналізувати здобутки науковців за даними платформи Web of Science, зокрема отримати відповіді на запитання про те, хто є провідними фахівцями з окремого напряму досліджень, де концентруються передові дослідження з відповідного напряму в тому чи іншому регіоні, з якими дослідниками варто шукати можливості співпраці тощо. Також розглядатимуться можливості і функції платформи Publons та ідентифікатора Orcid.

Посилання для реєстрації: bit.ly/345MPZt .