Президент Володимир Зеленський підписав
Указ «Про оголошення 2020/2021 навчального року
Роком математичної освіти в Україні»

З метою «сприяння створенню освітніх майданчиків для вивчення
математики на базі публічних бібліотек» і до Дня числа «Пі», який щорічно
відзначається 14 березня в ДНТБ України 5–14 березня 2020 року
проходитиме тематична виставка «У світі математики»

МАТЕМАТИКА

Галузь невтомного пошуку і важкої до самозабуття праці. Іноді на доведення однієї теореми потрібні роки. Праця математиків не виставляється на
театральній сцені, про неї не говорять у репортажах з космосу, але вона присутня скрізь. Математики викреслюють орбіти космічних трас, гарантують міцність сталевих атомоходів у океанських глибинах, визначають ритми роботи атомних реакторів тощо.

Число Пі – це математична константа, яка виражає відношення довжини кола до його діаметру. Фахівці стверджують, що математичні розрахунки з використанням числа “Пі” проводилися ще при будівництві Вавилонської вежі, та стародавні майстри недостатньо точно прорахували пропорції при будівництві, тому проект так і не був вдало завершений. «Але ми можемо впровадити найбільш нагальні й потрібні нашим дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна всім, бо вона – про наше щоденне успішне і заможне життя в сучасному світі», – відзначила Ганна Новосад, Міністр освіти і науки України.

ДЛЯ ТИХ, ХТО ХОЧЕ ЗНАТИ БІЛЬШЕ:

надзвичайно широкий вибір літератури: диференціальне та інтегральне числення, алгебра, теорія чисел, диференціальна геометрія, теорія ймовірностей, математична фізика, варіаційне числення, аналітична механіка, теорія удару, балістика, публікації про визначних математиків, тощо.

В ЕКСПОЗИЦІЇ: енциклопедичні видання, монографії, наукові збірники, науково-популярні видання, періодичні видання, навчальні посібники, описи винаходів до патентів та корисних моделей.

Виставка розрахована на широке коло читачів.

Пропонуємо до Вашої уваги віртуальну тематичну виставку
«Інтелектуальна власність у світі математики»