Тематична виставка «Сучасні проблеми ядерної та радіаційної безпеки»

Інформаційне повідомлення

До Дня енергетика!

Свято встановлено в  Україні «…на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України…» згідно з Указом Президента України «Про День енергетика» від 12 листопада 1993 р. № 522/93.

В експозиції: монографії, матеріали міжнародних науково-практичних конференцій, збірники наукових праць, автореферати дисертацій, навчальні посібники, періодичні видання України.  

«Атомна енергетика – це тимчасова відповідь на зростаючу потребу світу в електроенергії. Світ має зрозуміти, що ядерними терористами можуть бути цілі держави.   Майже кожного дня ми чуємо тривожні повідомлення про обстріли або знеструмлення атомних станцій. ЗАЕС по суті перетворилась на бомбу сповільненої дії. І нас дивує доволі млява реакція багатьох міжнародних організацій, зокрема МАГАТЕ. Як можна пояснити те, що вони неспроможні вплинути на ситуацію? Чи ми просто не розуміємо важливості певних заяв та дій?» (інтерв’ю з радіологинями, експертками з радіаційної безпеки, Катериною Шавановою та Оленою Паренюк).

«Довкілля — мовчазна жертва війни: як російська армія вчиняє екологічні злочини й порушує права людини. Війна завжди призводить до неймовірних та непоправних страждань. Люди гинуть, втрачають здоров’я, родини, друзів, домівки. Серед численних злочинів Росії проти України та українського народу є ті наслідки, яких відчуватиме не одне покоління людей і за межами нашої держави. Йдеться про екологічні злочини, які цинічно вчиняють росіяни, або – екоцид» (Дмитро Лубінець – уповноважений Верховної Ради України з прав людини).

  До Ваших послуг: