ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 8 (34)

В Україні стартувало громадське обговорення проєкту Стратегії розвитку читання

Стартувало обговорення ініційованого Міністерством культури та інформаційної політики проєкту Стратегії розвитку читання на 2021-2025 роки.

«Для України розвиток науки є питанням самозбереження»

Як зараз почуваються жінки, які займаються наукою, чи існує в цій сфері гендерний дисбаланс і як прискорити рух України в Європу. Олександра Антонюк розповіла журналістці Мирославі Макаревич.

ДАРТ підготувало добірку туристичних місць, пов‘язаних із Лесею Українкою

Державне агентство розвитку туризму опублікувало добірку туристичних локацій, які пов‘язані з життям і творчістю Лесі Українки.

Названі лауреатки премії імені Дмитра Нитченка

Як повідомляє прес-служба Ліги українських меценатів, цьогорічними лауреатками премії імені Дмитра Нитченка, котра присуджується за оборону і пропаганду української книги , стали директорки видавництва «Темпора» Юлія Олійник та видавництва «Кліо» Віра Соловйова.

Читати далі

В Ужгороді провели поетичний марафон до Дня рідної мови

21 лютого, відбувся поетичний марафон “Єднаймося в мові”. Захід відбувся на площі Театральній в Ужгороді, розповіла кореспондентка Суспільного з місця події.

Київську бібліотеку з вулиці Прорізної виселяють в «сарай з пліснявою без ремонту»

Минулого тижня в Центральну районну бібліотеку імені Є. Плужника, яка розташована за адресою Прорізна, 15, у самому центрі Києва, прийшло розпорядження управління культури Шевченківського району звільнити приміщення.

Читати далі

Чи можна буде ділитися своїми снами як відеороликами

Питання передачі сну іншій людині, як це часто буває в науці, є дверима до інших дверей.

Посадка MARS PERSEVERANCE на Марс. Показуємо, що в цей час відбувалося на Землі.

Марсохід NASA Perseverance успішно приземлився на поверхні Марса. О 22:55 18 лютого за київським часом апарат відправив сигнал про успішне приземлення. Інженерні камери Perseverance відправили зображення з місця посадки незабаром після приземлення.

На що здатний штучний інтелект?

Яке майбутнє у штучного інтелекту? Як він розробляє ліки й для чого ще використовується в медицині? Говоримо в інтерв’ю з дослідницьким директором Ring Ukraine Олександром Обєдніковим та дослідницьким директором SoftServe Олександром Гурбичем.

Інформаційний дайджест № 8 (34) від 26.02.2021 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України