ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №7

Вітаємо з Днем Незалежності України!

«Ми повинні бути готовими до того, що наше життя зміниться»

Інтерв’ю академіка Сергія Комісаренка (Інститут біохімії імені О.В. Палладіна НАН України) Українському Інтернет-телебаченню «UkrLife.TV»

Віталій Малахов: «Я режисер-хамелеон»

Режисер та художній керівник київського театру на Подолі Віталій Малахов розповів про онлайн-проєкти, прем’єри за Кінгом та Бредбері, кіно, карантин і його наслідки для розвитку мистецтва.

Book Brothers Atelier: понад 99% людей не знають, що таке інтролігація
Навіщо вивчати анатомію, якщо мрієш створювати книжки? Хто був «художником президента» Кучми? Як змусити нового директора Microsoft подорожувати за мотивами книжки? Навіщо видавати книжки без обкладинок? Чому комунізм убив сегмент «красивих книжок»? Відомий інтролігатор Стас Букало про тонкощі фаху та неймовірні пригоди книжок, їхніх творців і власників.

Мандрагора, хижі рослини та українські орхідеї

Ботанік Олексій Коваленко робить інтерактивні екскурсії, знімає блог та переконаний, що працює в найкращому музеї світу – Національному науково-природничому музеї в Києві. Він розповідає, що його колекція — унікальна. Тут винайшли спосіб, як показувати рослини не просто в гербаріях, а об’ємними експонатами. У музеї є справжня мандрагора, найбільша в світі насінина та українські орхідеї. 

Цікава наука

Новий метод 3D-друку значно збільшить міцність деталей

За допомогою сучасного 3D-принтера можна швидко й легко створювати різноманітні деталі з пластика, але вони відрізняються невисокою механічною міцністю. Дослідникам американського університету UMass Lowell вдалося винайти новий метод друку.

Будівельний 3D-принтер надрукував перший двоповерховий будинок

Компанія Kamp C застосувала найбільший в Європі 3D-принтер COBOD для будівництва класичного заміського будинку в Антверпені. Проєкт був реалізований протягом трьох тижнів, і він дозволив заощадити близько 60% матеріалів і бюджету в порівнянні з будівництвом такого ж будинку традиційним способом.


Топ україномовних науково-популярних каналів

Україномовний ютуб живий! А його науково-популярний сегмент стрімко розвивиається. В цьому відео зібрано гідних представників популяризації науки на ютубі.

Інформаційний дайджест №7 від 21.08.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України