ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 18 (44)

Як Антон Мартинов відкрив видавництво «Лабораторія» і тепер змінює книжкову індустрію України

Протягом семи років Антон Мартинов був СЕО та співвласником одного з найбільших українських видавництв – «Наш Формат». 2019 року він продав свою долю та пішов допомагати державі – позаштатним радником тодішнього міністра культури Володимира Бородянського. 2020-го року Мартинов залишив міністерство, та запустив власне видавництво «Лабораторія». Також розробив додаток Librarius, працює над загадковим продуктом Notio, веде два подкасти, інвестує, та намагається змінювати книжкову індустрію України. AIN.Business зустрівся з Антоном в коворкінгу Kooperativ та дізнався про економіку книжки в Україні, вартість запуску видавництва, строки окупності та ринок книговидання загалом.

День слов’янської писемності. Чому деякі країни відмовляються від кирилиці

Україна 24 травня відзначає День слов’янської писемності й культури на честь вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила та Мефодія. Про важливість внеску братів у історію, в ефірі Українського радіо розповідає історик, молодший науковий співробітник Інституту історії НАН України, кандидат історичних наук Вадим Арістов.

В Київ зі Швеції привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика

Документ можна буде побачити у заповіднику “Софія Київська”. Швеція тимчасово передасть Україні оригінал латиномовної Конституції Пилипа Орлика 1710 року до 30-річчя Незалежності. Документ уперше з’явиться в Києві.

Хочете жити в розвиненому світі — висвітлюйте науку. Як медіа можуть допомогти популяризаторам знань

Співзасновник сайта «Моя наука» Олексій Болдирєв та координаторка «Наукових пікніків» Анастасія Шелевицька кажуть, що цікавість журналістів до науки — це форма соціальної відповідальності і крок до здорового глузду.

Читати далі

Цифрова освіта в дії: 150 сільських бібліотек Хмельниччини отримали комп’ютери

300 комп’ютерів передали сільським бібліотекам Хмельниччини. За допомогою цієї техніки планують комп’ютеризувати 150 книгозбірень на селі. Про це Суспільному розповіла директорка Хмельницької обласної універсально-наукової бібліотеки Катерина Чабан.

Новинка від нобелівського лауреата. Чим вразила книжка «Основи» українську науковицю?

Читати далі

Через 313 років після першого видання вийшло друком Мазепинське Євангеліє

Про це повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ на Фейсбук-сторінці.

У Польщі хочуть ввести фіксовану ціну на книжки на законодавчому рівні

Польська Книжкова Палата (Polska Izba Książki, PIK) ініціювала законопроєкт, який забезпечить фіксовану ціну на книжки на польському ринку. Попередньо результати обговорень очікувались 20 травня на офіційному сайті інституції.

Читати далі

У швидкисних потягах з’явиться бібліотека онлайн

“Укрзалізниця” спільно з онлайн-бібліотекою Librarius почала тестування послуги інтерактивної бібліотеки у поїздах далекого сполучення та швидкісних поїздах Інтерсіті+.

Інформаційний дайджест № 18 (44) від 28.05.2021 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України