Тематична виставка “Енергоефективне використання та альтернативна енергетика”
(надходження I кв. 2022)

Альтернативна енергетика

Браверман В. Я. Кріогенна акумуляція електроенергії, виробленої з використанням відновлюваних джерел енергії /В. Я. Браверман, Б. К. Ільєнко // Енерготехнології та ресурсозбереження. – 2021. – № 2. – С.22-27.

Р/335

Розглянуто можливості та перспективи акумуляції електроенергії, виробленої на об’єктах відновлюваних джерел енергії сонячними та вітровими електростанціями, з використанням кріогенних рідин.


Буратинський І. М. Моделювання використання системи акумулювання для перенесення надлишкової електричної енергії сонячної електростанції / І. М. Буратинський // Проблеми загальної енергетики. – 2021.– № 1(64).– С.38-44.

Р/1439

У даній роботі проведено моделювання використання СНЕ для перенесення надлишкової електричної енергії СЕС. Для проведення дослідження та виявлення надлишкової потужності СЕС добовий графік електричного навантаження (ГЕН) зрівняно до потужності окремої електростанції. У результаті проведеного дослідження визначено оптимальний час заряджання та розряджання акумуляторів, з якого видно, що потреба переносити надлишкову електроенергію на СЕС виникає у обідні години дня, а їх розряджання у пік ГЕН енергосистеми.


ВАН ЧЖЭ Новые источники энергии, новые перспективы /Ван Чже, Чжен Сюй // Китай. – 2021.– № 6(187). – С. 28-29.

Р/2202

Из содержания:
 Чистое развитие электроэнергетики
 Интеллектуальное инновационное сотрудничество
 Актуальность трансформации и модернизации

Дивитись всю виставку за посиланням