Оголошено тему цьогорічного
Тижня відкритого доступу

Організація SPARC анонсувала тему цьогорічного Тижня відкритого доступу: “Open for Climate Justice”, який буде відзначатися з 24 по 30 жовтня 2022 року.
“Кліматична справедливість — це пряме визнання того, що кліматична криза, яку ми сьогодні спостерігаємо, має далекосяжні наслідки. Крім того, як зазначає ООН, сприйняття та дії, спрямовані на урегулювання цієї кризи істотно відрізняються між різними категоріями населення:   багатими та бідними, жінками та чоловіками, а також старшим та молодшим поколінням.  Такий дисбаланс між обізнаністю та готовністю протидіяти ситуації впливає на здатність співтовариств виробляти, розповсюджувати та використовувати знання про кліматичну кризу. Відкритість інформації сприяє створенню шляхів для більш справедливого обміну знаннями та слугує засобом усунення нерівності, яка визначає наслідки зміни клімату та наші заходи у відповідь.”
Тиждень відкритого доступу — це чудова можливість об’єднатися та вжити заходів щодо підвищення обізнаності про кліматичну кризу та про те, як доступ до інформації сприяє врегулюванню цієї ситуації.
Більше читайте за посиланням.
Підтримати ініціативу та зареєструвати свій захід можна тут.
Чудовий матеріал про кліматичну кризу від УНІАН знайдете тут.