Знаходьте журнали для безкоштовної публікації у виданнях Elsevier

Відоме міжнародне  видавництво Elsevier пропонує зручний та зрозумілий застосунок пошуку видань JournalFinder.

Варто ввести тільки резюме вашої статті або навіть ключові слова і ви можете отримати перелік видань Elsevier, які публікують статті за вашою тематикою. Зауважуємо, що майже всі журнали Elsevier індексовані наукометричною базою SCOPUS (перевіряйте за назвою або ISSN за посиланням https://www.scopus.com/sources.uri?zone=TopNavBar&origin=sourceinfo).

Цей інструмент надасть не тільки перелік журналів, а і повну інформацію про процес публікації у виданні.  Ви зможете ознайомитись з рейтинговими показниками кожного журналу, з термінами процесу рецензування та опублікування статті, а також приблизною ціною публікації або інформацією за яких умов автори публікацій можуть бути звільнені від оплати (є посилання для детального ознайомлення на сайті видання).

Детально з можливостями можна ознайомитись на сторінці FAQ цього ресурсу.

Нагадаємо, що протягом 2022-2023 років з початку повномасштабної війни деякі міжнародні видавництва надали інформацію про можливості безкоштовної публікації для українських авторів.

Міжнародне  видавництво Elsevier звільняє від оплати за обробку публікації (waive APCs) українських авторів-кореспондентів, щойно стаття буде прийнята до журналу, до кінця 2023 року (інформація за посиланням).

З переліком журналів видавництва Elsevier можна також ознайомитись на ресурсі ScienceDirect:
https://www.sciencedirect.com/browse/journals-and-books?contentType=JL

Для пошуку таких видань рекомендується саме JournalFinder.

Поставити запитання та поділитися своїм досвідом користування JournalFinder можна за електронною адресою: rachinska.o@dntb.gov.ua.