Національна електронна науково-інформаційна система «URIS» в європейському Каталозі дослідницьких інформаційних систем «DRIS»

Останнім часом Міністерство освіти і науки України робить впевнені кроки на шляху до європейської інтеграції. 27 вересня 2022 року Постановою Кабінету Міністрів України було затверджено Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему (URIS), а наразі, за ініціативою euroCRIS (міжнародна некомерційна асоціація, яка заснована в 2002 році з метою об’єднання європейських фахівців та науково-дослідних інформаційних систем з управління дослідницькою інформацією). URIS внесена до Каталогу дослідницьких інформаційних систем (DRIS). DRIS є глобальним світовим Каталогом систем управління науковою інформацією, головна мета якого збір вичерпної інформації щодо впровадження СRIS (Current Research Information System) в Європейському дослідницькому просторі. Станом на травень 2022 року, DRIS включає понад тисячу систем з багатьох країн світу.

Після участі у 15-ій міжнародній конференції з сучасних науково-дослідних інформаційних систем (CRIS2022) в травні 2022 року, фахівців відділу наукових досліджень та цифровізації ДНТБ України: завідувача відділу Сабіну Аугунас та провідного наукового співробітника Наталю Калюжну, включено до міжнародної робочої групи «Національні та регіональні дослідницькі портали».

За посиланням: https://dspacecris.eurocris.org/cris/dris/dris02269 в каталозі DRIS знаходиться Національна електронна науково-інформаційна система «URIS».