Постійні ідентифікатори наукових установ

Постійні ідентифікатори — це важливі компоненти дослідницької інфраструктури, адже вони надзвичайно важливі для побудови та підтримки перевірених та надійних зв’язків між публікаціями, наборами даних, профілями вчених.

За допомогою DOI ми можемо надійно ідентифікувати публікації та набори даних, за допомогою ORCID можемо ідентифікувати науковців, а за допомогою ідентифікаторів GRID та ROR можемо надійно ідентифікувати установи.

Research Organization Registry (ROR) – це проєкт розробки відкритого постійного унікального ідентифікатора для кожної наукової установи у світі.

Перевірте у реєстрі ROR https://ror.org/search інформацію про свою установу – додайте, або виправте пов’язані дані за допомогою онлайн-форми, або напишіть на адресу info@ror.org.

Зараз ROR тісно пов’язаний з базою реєстру GRID компанії Digital Science, що також пропонує постійні унікальні ідентифікатори установ. GRID містить інформацію про 98332 установ з 217 країн світу (383 українських установи).

Додайте або виправте інформацію про свою установу в реєстрі GRID https://www.grid.ac/ скориставшись формою Help & Support – кнопка Suggest an Institute.

Державна науково-технічна бібліотека України успішно зареєструвалася у цих сервісах:

Постійні ідентифікатори дозволяють науковцям швидше знаходити відповідні дані, полегшують взаємодію між інформаційними системами, спрощують відстеження наукових результатів та розуміння взаємозв’язків між вченими та різними типами досліджень, тому неодмінно подбайте про якість профілю своєї установи в реєстрах ROR та GRID.