Майстер-класи бібліотеки Харківського політехнічного інституту в рамках школи-семінару

09 – 12 квітня 2024 р. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» проводить ХХI Міжнародну школу-семінар «Сучасні педагогічні технології в освіті»

Запрошуємо відвідати майстер-класи бібліотеки в рамках школи-семінару:

«АВТОРСЬКІ ПРОФІЛІ В WEB OF SCIENCE CORE COLLECTION: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ»
Керівники — к. б. н. Ірина ТИХОНКОВА, директор НТБ НТУ «ХПІ» Юлія ГЛАВЧЕВА
Тези: Будь-яка інформаційно-аналітична система постійно розвивається та удосконалює свої функції. Останнім часом маємо для роботи оновлені функціональні можливості Web of Science Core Collection. Це стосується також і авторських профілів. В презентації буде представлено інформацію про актуальні ключові аспекти зі створення, підтримки та управління авторськими профілями. Презентація буде корисна авторам та науковцям, що прагнуть кращого розуміння та ефективного використання комплексу можливостей Web of Science Core Collection.

«ORCID, ЯК НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ВІДОМОСТЕЙ ПРО АВТОРА ТА ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ ЙОГО ІМІДЖУ»
Керівник — директор НТБ НТУ «ХПІ» Юлія ГЛАВЧЕВА

Частина 1: Спікери: Франциско АЛЬСІНА – фахівець з технічної підтримки орг. – учасників Консорціуму ORCID, Софія ЖЕРЕБЧУК – начальник відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва ДНТБ України
Тези: Короткі відомості про те, що таке ORCID (Open Researcher and Contributor ID), його важливість для роботи сучасного науковця і дослідника. Місце ORCID в світовій дослідницькій інфраструктурі та роль у взаємодії науковців, дослідницьких організацій та редакцій наукових видань. ORCID як професійне резюме дослідника та інструмент для поліпшення управління науковою інформацією в університеті. Інтеграція ORCID із різними платформами. Практичний досвід використання вченими ідентифікаторів ORCID.

Частина 2: Спікери: Олена ОДНОВОЛИКОВА – вчений секретар НТБ НТУ «ХПІ», Вікторія БИКОВА – завідувач сектора НТБ НТУ «ХПІ»
Тези: Можливості та налаштування інтеграції ORCID зі Scopus та Web of Science для зручного обміну даними про дослідників та їхні напрацювання, а також полегшення ідентифікації авторів та їх взаємодії з науковою спільнотою. Інтеграція профілів ORCID політехніків з електронним репозитарієм Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Участь у школі-семінарі БЕЗКОШТОВНА. Попередня реєстрація є обов’язковою.

РЕЄСТРАЦІЯ
Ви можете звернутися за консультацією до методичного відділу НТУ «ХПІ» електронною поштою: metodot@khpi.edu.ua