Семінар відбудеться 28.10.2024, 16:00-18:00.

Подію організовано консорціумом проєкту Open4UA (Erasmus+ CBHE Strand 3), який має на меті сприяння зростанню знаннєвої економіки України шляхом реформування системи вищої освіти. Цього буде досягнуто шляхом надання пріоритету відкритій науці на різних рівнях (від національного до індивідуального). Соцмережі проєкту: FacebookX (Twitter)YouTube.

Цей захід є другим із серії шести онлайнових семінарів проєкту Open4UA, які відбуватимуться щопівроку і покликані стати платформою для формування всеукраїнської мережі експертів та ентузіастів відкритої науки та сприяння прогресу в цьому напрямку. Семінари є важливим каналом поширення результатів проєкту й отримання зворотнього зв’язку від української академічної спільноти та інших стейкхолдерів для спільного формування бачення розвитку відкритої науки в Україні.
В межах другого семінару команда Open4UA презентує результати аналізу національного законодавства на предмет його відповідності європейським стандартам у галузі відкритої науки і оцінювання досліджень, а також проєкт Закону України, який має на меті розвиток відкритої науки. Окрім того, поговоримо про інструментарій, призначений для впровадження ідей та практик відкритої науки на інституційному рівні та інші результати проєкту, які є зараз у процесі розроблення.
Семінар відбудеться онлайн на платформі Zoom. До участі у заході запрошуються представники української академічної спільноти, органів державної влади, місцевого самоврядувнаня та усі зацікавлені (потрібна реєстрація – https://forms.gle/UMQwt1BcwNi4Zie7A). Також буде організована пряма трансляція семінару на Facebook