Доступ до провідних баз даних наукової інформації безкоштовно продовжено для користувачів з України

В умовах війни багато українських науковців позбавлені доступу до робочих місць та інструментів проведення досліджень. Разом з тим, доступ до наукометричних баз даних важливий для багатьох аспектів наукової діяльності. Науковці мають змогу здійснювати систематичний пошук наукової літератури, отримувати інформацію про впливовість наукових журналів та відстежувати тенденції в наукових дослідженнях.

Більшість провідних постачальників наукометричних баз даних засудили російську військову агресію та надали українським дослідникам можливості безкоштовного користування базами даних наукової інформації.

Разом з цим хочемо нагадати, що з початком широкомасштабного вторгнення компанія Elsevier надала безкоштовний доступ до своїх інструментів підтримки, наборів даних та освітніх платформ для вчених по всій Україні.

Безкоштовний доступ надано до ScienceDirect, Scopus, Researcher Discovery, SciVal та Funding Institutional. Ці інструменти дають змогу отримати доступ до широкого спектру наукових статей, баз даних, інструментів аналізу та підтримки пошуку фінансування.

Компанія Elsevier сподівається, що ця ініціатива допоможе українським дослідникам та студентам розвивати свої наукові роботи та залучати нові знання. Посилання на інструменти: https://www.elsevier.com/promo/ukraine-academic-support