7 лютого 2023 року —
Міжнародний День безпечного Інтернету

Інформаційне повідомлення

Міжнародний День безпечного Інтернету запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. Традиційно він проводиться у другий вівторок лютого. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року.

7 лютого 2023 року День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначатиметься під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Щороку до відзначення Дня безпечного Інтернету в Україні приєднується все більше організацій. Він надає унікальну можливість для проведення заходів з онлайн безпеки у закладах освіти, бібліотеках, громадських організаціях, органах влади, бізнесових організаціях.

Заради підвищення освіченості з питань безпеки онлайн Державна науково-технічна бібліотека України щорічно оновлює і доповнює постійно діючу тематичну виставку “Безпечний інтернет” новими виданнями, що надійшли до бібліотеки. Виставка присвячена Міжнародному Дню безпечного Інтернету.

На виставці представлена науково-технічна  література  та  документація: нормативно-правові акти, монографії, наукові збірники, матеріали наукових конференцій, навчальні посібники, періодичні видання з питань історії виникнення мережі Інтернет, забезпечення конституційних прав і свобод громадян в інформаційній сфері, сутності інформаційної безпеки, особливостей державного регулювання інформаційної безпеки, нормативно-правового регулювання інформаційної сфери з точки зору співвідношення інтересів особи і держави у забезпеченні права доступу особи до інформації та обмеження такого доступу з міркувань забезпечення національної безпеки, захисту комп’ютерних і телекомунікаційних мереж від кібератак, дослідження необхідності міжнародного співробітництва в галузі забезпечення інформаційної безпеки, формування відкритого і безпечного інформаційного простору.

До послуг користувачів:

Запрошуємо відвідати нашу виставку!