64 українці виграли стипендії спільних магістерських програм Еразмус Мундус

64 українці, переможці цьогорічного конкурсу 2022 року, будуть навчатися на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус у провідних університетах Європи в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+. Серед них 46 жінок та 18 чоловіків з Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Одеси та Ужгорода. Ще 69 кандидатів з України у резервному списку мають шанс на стипендію.

Серед них 46 жінок та 18 чоловіків з Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Одеси та Ужгорода. Ще 69 кандидатів з України у резервному списку мають шанс на стипендію.

Студенти з України розпочнуть своє навчання на Еразмус Мундус програмах вже восени цього року у відомих університетах Австрії, Бельгії, Болгарії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Португалії, Іспанії, Швеції та Великобританії. Основними предметними областями, які обрали наші студенти, є: література, медіа, журналістика та мови; туризм та культури; природокористування, стале судноплавство та екологія; європейські та євразійські студії; інженерні та програмні системи; інноваційна медицина та охорона здоров’я; хімія; математика; політика, економіка та суспільство.

На сьогодні вже 317 українських студентів навчається на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус з 2014 року – 303 магістрів та 14 аспірантів. Окрім освітньої місії, вони виконують ще одну важливу роль «амбасадорів», які сприяють і підтримують Україну в Європі, а при поверненні – сприятимуть розвитку та реформам у своїй державі.

Джерело.