Майже 500 українських ЗВО та наукових установ отримали доступ до ресурсів компанії Elsevier та Clarivate Analytics

Станом на сьогодні, 28 квітня 2021 року, в ДНТБ України звернулося 499 українських установ державної або комунальної форми власності для підключення до міжнародних баз даних за кошти держбюджету.

490 закладів виявили бажання отримати доступ до платформи Web of Science та 492 заклади – до електронних книг на платформі ScienceDirect. Водночас 6 установ, визначених наказом МОН, автоматично під’єднано до аналітичної платформи SciVal.

За відомчим підпорядкуванням, найбільше заявок подали та отримали доступ установи Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук України – 160 та 129 відповідно. Ще 50 – це установи Національної академії аграрних наук України, 26 – Міністерства охорони здоров’я України, 22 – Національної академії медичних наук України, 15 – Міністерства культури та інформаційної політики України тощо.

Нагадуємо, що досі триває приймання заявок на відкриття віддаленого доступу до ScienceDirect з використанням доменного імені установи. Крім того, читачі ДНТБ України мають можливість попрацювати дистанційно з ресурсами компанії Elsevier.