25 травня – День філолога

Попередницею науки філології вважається риторика, яка з’явилася в Стародавній Греції. Першим філологом називають давньогрецького філософа Ератосфена. В Україні науку про словесність почали називати філологією в 19 столітті. Відзначати День філолога у світі почали наприкінці 80-х – початку 90-х років, а пізніше він також став популярним й у нас.

Слід зазначити, що філологи – це лінгвісти та літературознавці, вчителі й викладачі літератури та мови, бібліотекарі, перекладачі й всі ті, хто має стосунок до цієї науки. Вони щодня стоять на варті культурних і духовних цінностей, не дозволяючи неуцтву проникати й пускати своє коріння в середовищі покоління що підростає, допомагають сучасному суспільству зберігати актуальні знання, протидіючи плутанині й втрати смислових зв’язків нашої власної культурної традиції.

У День філолога ми приєднуємося до всіх привітань, які лунають на адресу наших фахівців! Ваша робота і Ваші зусилля відкривають для нас нові горизонти, служать зразковим прикладом глибоких пізнань для нас і наших нащадків, збагачують і надають особливу яскравість для всього нашого суспільного життя.

З професійним святом Вас!