18 грудня відбудеться семінар «Сучасний стан та напрями розвитку стандартизації у сфері діяльності ТК 144 “Інформація і документація”»

Запрошуємо взяти участь у науково-практичному семінарі «Сучасний стан та напрями розвитку стандартизації у сфері діяльності ТК 144 “Інформація і документація”».

Захід відбудеться 18 грудня 2023 року о 14:00.

Участь – безкоштовна, долучитися можна за посиланням

Програма семінару

  1. Робота у сфері стандартизації бібліотечної справи в умовах воєнного стану. Василенко Ольга Миколаївна, директор Інституту бібліотекознавства Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського.
  1. Проблемні аспекти використання стандартів в організації електронних каталогів бібліотек України. Кириленко Олександр Григорович, завідувач відділу лінгвістичного забезпечення інформаційно-пошукових систем Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.
  1. Сучасний стан та перспективи розвитку стандартизації книжкової продукції. Плус Алла Миколаївна, завідувач відділу державної стандартизації Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова».
  1. Пропозиції щодо актуалізації національних стандартів України ДСТУ 3574-97  та ДСТУ 3575-97. Сахнюк Ірина Олексіївна, завідувач відділу досліджень проблем стандартизації та метрології в науці Технічного центру НАН України.
  1. Нові редакції національних стандартів України у сфері архівної справи та діловодства. Бойко Віта Федорівна, заступник директора з наукової роботи Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства.
  1. Актуалізація документального фонду стандартів у галузі інформаційної, бібліотечної та видавничої діяльності (досвід роботи ДНТБ України). Бедзик Наталія Володимирівна, завідувач відділу спеціальних видів документів Державної науково-технічної бібліотеки України.

Чекаємо на вас!

Довідково: Технічний комітет стандартизації ТК 144 «Інформація і документація» – це суб’єкт національної системи стандартизації, який займається розробленням, розглядом, погодженням й супроводженням національних стандартів «Інформація і документація» у сфері бібліотечної справи, документування та інформаційних центрів, видавничої справи, архівів, управління документами, музейної документації, послуг індексації та резюмування тощо.

Функції секретаріату ТК 144 з 2019 року виконує Державна науково-технічна бібліотека України