Для України безкоштовний доступ до ресурсів Clarivate може бути продовжений на наступний рік

Компанія Clarivate розгляне можливість щодо продовження надання безкоштовного доступу до своїх ресурсів для України на наступний рік. Про це йшлося під час зустрічі представників компанії з заступником міністра освіти і науки Денисом Курбатовим за участі фахівців ДНТБ України, що відбулася 30 листопада 2023 року.

Мова насамперед про доступ до таких платформ як Web of Science, InCites, Derwent. Нині, вже другий рік поспіль, українські науковці мають змогу використовувати їх безкоштовно.

“Ми щиро вдячні компанії Clarivate за таку підтримку в дуже непростий для нас час повномасштабної війни”, – наголосив Денис Курбатов.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливості інтеграції баз даних Clarivate з Національною електронною науково-інформаційною системою NAUKA для коректного оновлення інформації про здобутки українських вчених та установ.

Окремо представники компанії презентували аналітику щодо використання платформи Web of Science українськими науковцями та познайомили з оновленими можливостями своїх ресурсів. Зокрема, після придбання компанії ProQuest Clarivate отримав найбільшу повнотекстову базу даних препринтів та дисертацій. У зв’язку з цим Clarivate зацікавлена в роботі з українськими ЗВО для інтеграції їхніх баз даних дисертацій.