Підсумки семінару-практикуму
«Інформаційне забезпечення розвитку наукового та виробничого потенціалу країни патентними документами»

19 листопада 2021 року в межах Календарного плану заходів з підвищення кваліфікації працівників НТБ на 2021 рік відбувся семінар-практикум «Інформаційне забезпечення розвитку наукового та виробничого потенціалу країни патентними документами», організований ДНТБ України на платформі ZOOM.

Заступник директора з бібліотечної справи ДНТБ України Олександра Москаленко відкрила захід і побажала усім учасникам цікавої та плідної роботи.
Модератором семінару-практикуму виступила зав.відділу обслуговування користувачів та МБА Ірина Абдуліна.

Директор ГО “Асоціація “Інформатіо-Консорціум” Олексій Васильєв розповів про загальну ситуацію з джерелами інформації про об’єкти інтелектуальної власності і представив презентацію «Інформаційно-пошукові системи об’єктів інтелектуальної власності – точка відліку для існування національної системи інтелектуальної власності. Тенденції та проблеми розвитку» (презентація).

Заст. начальника управління інформаційного забезпечення Укрпатенту Оксана Пархета надала учасникам семінару масив інформації про політику і тенденції у сфері патентно-інформаційного забезпечення, презентацію за темою «Патентний повірений. Світова система патентної інформації, патентна інформація в Україні: сучасні можливості доступу» (презентація).

Зав. сектору відділу результатів інтелектуальної діяльності ДНТБ України Галина Удіна-Некрасова представила слухачам презентацію «Проведення патентного пошуку у спеціалізованих базах даних відкритого доступу» (презентація).

Зав. відділу науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Віра Прохорова поділилася напрацюваннями щодо патентної інформації у рамках презентації «Патентний фонд Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка: напрями роботи з користувачами» (презентація).

.

Зав. патентно-технічного відділу ДОУНБ Тетяна Мищенко надала учасникам заходу цікаву і корисну інформацію з досвіду роботи патентно-технічного відділу і викладену у «Презентації патентно-технічного відділу Дніпропетровської обласної універсальної наукової  бібліотеки імені Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» (презентація).

На завершення семінару-практикуму Начальник відділу впровадження та супроводу інформаційних технологій Укрпатенту Тарас Пустовіт презентував слухачам Спеціальну інформаційну систему Укрпатенту та провів майстер-клас з пошуку інформації за допомогою цієї системи.

Дякуємо усім доповідачам і учасникам заходу за ґрунтовні доповіді та цікаве й жваве обговорення!
Подивитись відеозапис семінару можна на Youtube-каналі ДНТБ України за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=rrOKBNxI6EU
Підписуйтесь на наш канал bit.ly/3kbEBV5 та тисніть дзвіночок, щоб не пропустити наступні заходи.
До зустрічі на наступних вебінарах!

Шановні колеги! За детальнішою інформацією щодо участі у подальших заходах, при необхідності, звертайтесь за телефоном: (044) 521-93-54 або e-mail: metod@dntb.gov.ua (відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – контактна особа Скрабут Віра Іванівна).