12-та ЩОРІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ VIVO 2021

23-25 червня 2021 року відбулася щорічна Міжнародна Конференція VIVO 2021. Конференцію засновано у 2010 році й уже 12 років поспіль цей захід збирає інформаційних спеціалістів, бібліотекарів, розробників програмного забезпечення та провайдерів дослідницької інформації, щоб обговорити та оприлюднити нові розробки у семантичній мережі (semantic web) з метою покращення видимості, встановлення достовірних взаємозв’язків та представлення наукової активності дослідників та установ у мережі.

Серед ключових  доповідачів, які презентували свої доповіді були:

Наші колеги Сергій Назаровець та Наталія Калюжна також взяли участь у конференції та представили аудиторії доповідь на тему: “Towards FAIR research information – insights from expert workshops”,  у якій розповіли про результати дворічного українсько-німецького науково-дослідного проєкту «Застосування принципів FAIR для дослідницької інформації у відкритих інфраструктурах».

Презентація за посиланням: https://doi.org/10.5281/zenodo.5040057

Про проєкт FAIRIO: https://projects.tib.eu/fairio/

Окрім спільноти VIVO організаторами конференції виступили Німецька національна бібліотека науки і технологій, SIGMA, Ontocale та Clarivate Analytics.