ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 16 (42)

“Книжковий арсенал треба організувати, як аеропорт,” – Олеся Островська-Люта про новий формат фестивалю

Цьогорічний Книжковий арсенал буде контрольованішим через пандемію коронавірусу. Про це розповіла директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта в програмі “БОЧКА. Розмова по-українськи” на YouТube-каналі Gazeta.ua.

Яку українську прозу шукати на Арсеналі 2021: нові книжки від Вольвача, Сняданко і Чапая

Поки читачі схвильовано завмерли зі схрещеними пальчиками, чекаючи на проведення Книжкового Арсеналу, Читомо встигли прочитати, що нового створили українські автори за цей час. І там є до чого придивитися!

Олексій Колежук: Боротися за кращу долю науки повинні ми самі, – науковці

Вітрина новинок до Книжкового Арсеналу -2021

Що найбільше шукатимуть читачі на Книжковому Арсеналі.

Читати далі

Цьогоріч в Україні видали більш як 500 тисяч примірників книг

і брошур

Фахівці Книжкової палати України ім. Івана Федорова підрахували, що в Україні за 2021 рік видано 544,5 тис. примірників книг і брошур.

«Жінка в науці – це завжди здивування». Інтерв’ю з математикинею Катериною Терлецькою

Катерина Терлецька – математикиня, докторка фізико-математичних наук, лауреатка української премії L’ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці». Вона досліджує внутрішні хвилі та регулярно працює в інститутах у Південній Кореї та Китаї впродовж останніх 10 років.

Читати далі

Літературний челендж: що зробити книголюбам у 2021-му

У новому році ми традиційно обіцяємо собі прочитати 20, 50 чи навіть 100 книжок. Щоб втілити цей план у реальність, пропонуємо доповнити його літературними завданнями, які урізноманітнять ваш читацький досвід і надихатимуть читати ще більше. Обирайте цікаві ідеї для своєї книжкової New Year Resolution, які ми спеціально оновили для цього року.

Ворони з ботсаду та числа в картинах: виставка Івана Марчука

Чим унікальні нові цьогорічні роботи Марчука та як відшукати приховані числа в його картинах? Вікенд відвідав виставку художника Івана Марчука «Я ЄСМЬ..» в Музеї історії Києва та розпитав митця про майстерню, акварелі та ворон.

Читати далі

Інформаційний дайджест № 16 (42) від 14.05.2021 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України