Семінар про Відкритий доступ та кращі видавничі практики у ДНТБ

У Державній науково-технічній бібліотеці України відбувся семінар для редакторів наукових журналів «Comprehensive Approach to Open Access». Семінар провів Армен Гаспарян, PhD, асоційований професор медицини Університету Бірмінгема, експерт Scopus Content Selection & Advisory Board, знаний науковець, редактор, рецензент, експерт з наукової комунікації та питань представлення наукових видань у міжнародні бази даних.

Завантажити презентацію Comprehensive Approach to Open Access.

Відкрив захід державний експерт експертної групи з питань розвитку дослідницької інфраструктури директорату науки МОН Андрій Василенко, який наголосив, що цей семінар – це лише один із запланованих заходів у цьому напрямку. Фахівці Міністерства планують й надалі популяризувати кращі практики наукової комунікації та підтримки відкритих наукових інфраструктур і запрошуватимуть спеціалістів, які ділитимуться своїм успішним досвідом з нашими науковцями, редакторами, бібліотекарями.

Бібліотекарі ДНТБ України закликають усіх науковців не покладатися лише на ініціативи МОН у питаннях якості наукових публікацій – критикуйте відомі Вам недоброчесні практики у своїй науковій галузі, обережно обирайте журнали для публікації наукових робіт, популяризуйте хороші інструменти, що допомагають вченим убезпечитися від фейкових журналів та не соромтеся звертатися до спеціалістів за консультацією.