П’ЯТА ЦІЛОДОБОВА ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЯ ПОСТІЙНИХ ІДЕНТИФІКАТОРІВ PIDAPALOOZA 2021 (27-28 СІЧНЯ 2021)

27-28 січня 2021 відбудеться унікальна онлайн конференція постійних ідентифікаторів (Persistent identifier, PID). Приєднуйтесь онлайн до команди Каліфорнійської цифрової бібліотеки, яка проведе 24-годинну нон стоп конференцію, на якій науковці докладно обговорять та продемонструють нові розробки та оновлення інфраструктури постійних ідентифікаторів у різних країнах.

Перша конференція PIDapalooza відбулася у 2016 році, а сьогодні це вже авторитетна міжнародна наукова подія. Трансляція відбудеться 27 січня о 14:30 за Всесвітнім координованим часом (перевірте час у вашого місцеперебування тут). Протягом 24 годин учасники конференції представлять короткі інтерактивні презентації, як для експертів PID, так і для новачків PID, зокрема «PIDs 101», тематичні зустрічі та спілкування в PID Communities International. Кожен має можливість долучитись до віртуальної платформи у обраний час та отримати нові знання і враження!

Тема PIDapalooza21 – Постійні ідентифікатори та відкрита дослідницька інфраструктура постійних ідентифікаторів, успіхи впровадження, регіональні та дисциплінарні спільноти PID (програма). Реєстрація на захід безкоштовна та доступна за посиланням.

В конференції PIDapalooza21 візьмуть участь науковці відділу узагальнення та систематизації даних наукових та науково-дослідних робіт Державної науково-технічної бібліотеки України: завідувач відділу Сабіна Аугунас та науковий співробітник Сергій Жарінов з темою доповіді: «Розробка шаблонів в управлінні науковою інформацією з використанням стійких ідентифікаторів: результати національного опитування стейкхолдерів в Україні», у секції «PID Communities International» 28 січня о 07:00 – 07:30 за Київським часом. З детальною інформацією про проведене дослідження ви можете ознайомитись за посиланням: https://sched.co/gD19.

Серед організаторів PIDapalooza окрім Каліфорнійської цифрової бібліотеки виступили Crossref, DataCite, NISO та ORCID. Більше про конференцію PIDapalooza на сайті: https://pidapalooza.org.

Долучайтесь до цілодобової конференції PIDapalooza!