Проєкт «Підтримка українським редколегіям»

Коаліція партнерів, що працюють у сфері відкритих наукових комунікацій, яку очолює OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації в гуманітарних і суспільних науках), у співпраці з DOAJ, OAPEN, EIFL, IBL PAN і групою близько 20 французьких університетських видавництв ініціювала проєкт «Підтримка українським редколегіям» (SUES – Supporting Ukrainian Editorial Staff), покликаний підтримати та зміцнити наукову комунікацію в Україні.

Коаліція звертається до наукових журналів і академічних видавців, пропонуючи свою допомогу у щоденній діяльності, міжнародній видимості, розвитку інфраструктури й створенні міцнішої співпраці на майбутнє.

Спостерігаючи за багатьма ініціативами, спрямованими на підтримку українських науковців і захоплюючись ними, ініціатори SUES помітили, що бракує проєктів, які надавали б безпосередню підтримку редакторам і видавцям. Проєкт SUES має на меті заповнити цю прогалину шляхом цілеспрямованих акцій.

Задля кращого визначення потреб спільноти редакторів і видавців ініціатори проєкту підготували короткий опитувальник, який просять заповнити, адже відповіді допоможуть їм поставити цілі перед своєю ініціативою та визначитися із першопочатковою групою зацікавлених сторін для співпраці.

Джерело