Для українських освітян та науковців буде презентовано освітні та наукові ресурси Національної науково-технічної бібліотеки Німеччини

2 червня ц.р. за ініціативи Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться презентація електронних ресурсів Національної науково-технічної бібліотеки Німеччини (The Technische Informationsbibliothek, ТІВ).

Під час заходу буде презентовано навчальні та наукові ресурси ТІВ, йтиметься про можливості їх використання українськими освітянами і вченими в навчальному процесі та науковій діяльності, обговорюватимуться можливості співпраці ТІВ із закладами вищої освіти України, зокрема створення електронних ресурсів українською мовою та їх розміщення на порталі ТІВ.

TIB пропонує цифрові освітні ресурси та аудіовізуальні матеріали з різних галузей знань – як гуманітарні та соціальні науки, так і природничі науки, інформаційні технології тощо (детальніше), які доступні на вебпорталі ТІВ багатьма мовами, у тому числі українською.

Під час презентації буде представлено:

  • Open Educational Resources Search Index (OERSI) – пошуковий індекс відкритих освітніх ресурсів, який містить понад 43 тис. відкритих освітніх матеріалів;
  • TIB AV-Portal  – портал для розміщення наукових відео, на якому доступні понад  38,5 тис. освітніх та наукових відеоматеріалів.

У рамках роботи зі створення відкритих освітніх ресурсів ТІВ прагне налагодити партнерство з українськими закладами вищої освіти з метою розширення контенту для українських освітян і вчених на платформі бібліотеки.

Ресурси ТІВ презентуватиме Маргрет ПЛАНК, яка очолює лабораторію нетекстових матеріалів ТІВ.

Презентація розпочнеться 2 червня 2022 р. о 10:00 год.

Захід пройде на платформі Zoom: посилання для участі.

Учасникам необхідно заповнити реєстраційну форму.

Трансляція буде доступна на YouTube-каналі Державної науково-технічної бібліотеки України.

Мова заходу – англійська.