НАН України оголошує конкурс на здобуття Премії
«За популяризацію науки»

Комітет з присудження Премії НАН України «За популяризацію науки» з 1 січня до 28 лютого 2023 року проводить прийом подань для участі у конкурсі на здобуття Премії за 2022 рік.
Премія свідчить про громадське визнання суттєвого внеску у підвищення рівня публічної активності НАН України, заохочує до налагодження ефективних комунікацій академічної спільноти із суспільством, інформування громадськості про досягнення та роль науки та НАН України у вирішенні важливих загальнодержавних проблем, сприяє популяризації наукової діяльності в Україні. 
Премія присуджується засобам масової інформації та їх окремим представникам, науковцям і організаторам самостійних проєктів за найкращий матеріал про здобутки вчених, діяльність наукових установ та НАН України в цілому. 
Основні номінації: 
  • найкраща науково-популярна публікація про наукові розробки та досягнення, проблеми розвитку науки; 
  • найкраща програма про науку, яка виходила на радіо-, телеканалах та (або) у мережі інтернет, науково-популярний фільм; 
  • найкращий науково-просвітницький проєкт року (музейні, виставкові, фестивальні проєкти, лекторії, наукові кафе, тематичні онлайн-проєкти, проєкти в соціальних мережах, підкасти, проєкти блогерів, проєкти інших форматів, що залучають широку громадськість  до досягнень науки через публічні заходи. 
Заявку на участь у конкурсі можна подати з 1 січня до 28 лютого 2023 року.

Порядок висунення кандидатів та оформлення документів для участі у конкурсі викладено у відповідному документі.

Консультації щодо оформлення та приймання подань здійснюється Комітетом за адресою : 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 54, кімнати 227, 537, телефони:  (044)239-67-97, (044)239-64-20.

Джерело