Навчально-методичний семінар “Місія бібліотек у культурному та духовному відродженні України”

31 серпня згідно “Календарного плану заходів з підвищення кваліфікації працівників НТБ” та з нагоди 30-річчя Дня Незалежності України ДНТБ України провела навчально-методичний семінар “Місія бібліотек у культурному та духовному відродженні України” для науково-технічних бібліотек різних відомств на базі Музею “;Становлення української нації". У цьому інноваційному просторі представлено багатовікову історію українського народу у вигляді артефактів, описів, експонатів, діорам, мап. Всі експозиції зібрані в наскрізні сюжети, які розроблені на основі сучасних історичних досліджень, відтворені за описами істориків і підтверджені науковими організаціями.

Чим музей здивував учасників семінару:

– 100 унікальними реалістичними 3D фігурами видатних українців від Святослава Хороброго до сьогочасних видатних постатей нашої країни. Є серед них і нинішні діячі української культури – фігури Джамали, Олега Скрипки, Кузьми Скрябіна. Всі експонати максимально подібні до живих людей, а деякі навіть розмовляють: Володимир Великий запитує у відвідувачів, чи хрещені вони, а Степан Бандера вигукує “Слава Україні!”;.
– 25 сюжетними композиціями, де кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо- та відеоконтент, запахи, пристрої віртуальної реальності, що дає відвідувачу відчути атмосферу епохи, в якій він перебуває.
– 24 діорамами в форматі 3D;
– мегагідом на 8-ми мовах.

Цей проєкт є яскравим прикладом, як можна підняти самооцінку та самосвідомість нашому народу, підняти імідж Україні у всьому світі. Ми дуже вдячні засновнику музею Валерію Галану та його команді за можливість відчути патріотизм та гордість за приналежність до Української нації!