2 та 6 липня 2021 р. у конференц-залі ДНТБ України пройшли методичні заходи для працівників бібліотеки

Презентація програми «ZOTERO»

 

Як оформити список літератури? Питання, яке нерідко постає перед науковцями, студентами, бібліотечними працівниками. Бібліографи ДНТБ України Рязанова Д.В. та Красільник Т.В. ділилися своїми напрацюваннями на практикумі, присвяченому безкоштовній програмі ZOTERO – програмі, що дозволяє створювати бібліографічні списки літератури, використовуючи різноманітні стилі їх оформлення. Також ZOTERO можна застосовувати для збереження повних текстів та окремих цитат з наукової статті.

 

Відкрила презентацію зав.інформаційно-бібліографічного відділу Цюра М.А., наголосивши на зручності програми при обслуговуванні користувачів у бібліотеках. Також важливим аспектом програми є збереження даних та використання їх у будь-якому зручному місці та часі.

 

Презентація «X Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал” 2021»

 

Найкраще всього цю інтелектуальну подію в Україні описав Євген Нищук: “Чудові видавництва, цікаві книжки і, найголовніше, прекрасні люди навколо”. Така оцінка була дана X (ювілейному) Міжнародному фестивалю Книжковий Арсенал, що відбувся 23-27 червня ц. р. у “Мистецькому Арсеналі” (м. Київ).

 

Фахівці відділу науково-методичної та комунікативної діяльності, які відвідали фестиваль, презентували працівникам ДНТБ України результати своєї роботи: налагодження професійних контактів з керівниками АДЕФ-Книга та Лабораторія, підвищення кваліфікації на тренінгу “Що таке ОНІКС (ONIX) і для чого він потрібен бібліотекам та видавцям”, організованого керівником компанії “Бібліоцентр” Ігор Огура.

 

Зав. відділу наукового комплектування та опрацювання фондів Кузнєцов О.Ю. приділив увагу репертуару видавництв й представив своє бачення щодо оновлення бібліотечного фонду.

 

Головний бібліотекар Височіна Г.М. розповіла про участь у подіях фестивалю та планах на організацію майбутніх методичних заходів за участю партнерів ДНТБ України.

 

Куратори підрозділів книгозбірні Москаленко О,О., Назаровець С.А., Цибенко І.О. разом з колективом жваво обговорили презентовану інформацію.