Захід «Прилетіла ластівочка:
пізнаємо традиції Щедрого вечора» у бібліотеці Ярослава Мудрого

12 січня 2022 року у Національній бібліотеці України ім. Ярослава Мудрого відбувся теплий і по-домашньому затишний захід «Прилетіла ластівочка: пізнаємо традиції Щедрого вечора».

Розпочався вечір неймовірно зворушливим виступом учнів приватного ліцею Kid’Z Studio, у виконанні яких прозвучали відомі українські щедрівки та колядки. Юні артисти одразу створили казковий настрій і настільки захопили увагу публіки, що навіть після закінчення заходу ще раз вийшли на імпровізовану сцену і «на біс» виконали «Щедрика», за що були нагороджені шаленими оплесками авдиторії.

Телеведучий, кандидат наук із соціальних комунікацій, відомий кулінар Костянтин Грубич розповів про традиції святкування Щедрого вечора у різних регіонах України. Багато цікавих рецептів пан Костянтин привіз зі своїх численних подорожей Україною і з радістю поділився ними з присутніми. Але головний рецепт святкового столу від Костянтина Грубича це – «Від серця і душі».

Українська науковиця, доктор педагогічних наук, професор Наталія Богданець-Білоскаленко розповіла про традиції свята в різних куточках України і занурила присутніх в атмосферу святкування Щедрого вечора у давні часи. Пані Наталя запропонувала присутнім відтворювати й зберігати їх у своїй родині, знати і пам’ятати культурні надбання українців.

Цього вечора присутні мандрували різними куточками України з розповідями про минувшину та сьогодення українських традицій, занурилися в історію обрядів, народного мистецтва, фольклору, відкрили для себе нові рецепти святкових українських страв.

Дякуємо організаторам та усім присутнім за чарівну атмосферу Щедрого вечора!