ВІДШУКУВАНІСТЬ ДОСЛІДНИЦЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Воркшоп із серії “Застосування принципів FAIR для дослідницької інформації у відкритих інфраструктурах ”

11 січня відбувся четверний та заключний воркшоп із серії «Застосування принципів FAIR для дослідницької інформації у відкритих інфраструктурах», спільно організований з Німецькою бібліотекою науки та техніки, присвячений принципу FAIR F – відшукуваності дослідницької інформації.

Вже традиційно група експертів дискутувала про критерії, яким повинна відповідати дослідницька інформація, фактори, які спрощують пошук метаданих для людей та машинних алгоритмів, роль HTTP протоколу та постійних ідентифікаторів (PIDs). У ході заходу учасники також обговорили шляхи популяризації дослідницької інформації серед громадськості. Модерував зустріч Кріштіан Хаушке Christian Hauschke – менеджер проєктів лабораторії Відкритої Науки та координатор VIVO у Лейбніцькому інформаційному центрі науки і техніки.

Серія воркшопів “Застосування принципів FAIR для дослідницької інформації у відкритих інфраструктура” складалася із чотирьох індивідуальних воркшопів, які були тематично сфокусовані на різних аспектах принципів FAIR :

(F) відшукуваності,

(A) доступності,

(I) сумісності

(R) повторному використанні дослідницької інформації.

Загалом 24 експерти із 23 різних організацій взяли участь у воркшопах, серед яких бібліотекарі, дослідники, наукометристи, провайдери програмного забезпечення, представники організацій що фінансуються наукові дослідження, інформаційні спеціалісти та інші. Результати, отримані в ході заходів, буде опрацьовано та покладено в основу розробки Дорожньої Карти Дослідницької Інформації.

Слідкуйте за нашими новинами!