Пошта Польщі на знак підтримки та солідарності з Україною ввела в обіг спеціальну поштову марку «Ми з вами!». Це тиражна, а не колекційна марка і її тираж складає 3 млн штук. Крім того, Poczta Polska оголосила, що до 30 червня посилки гуманітарної допомоги для України звільнені від митних та податкових мит та поштових витрат.

Марка, підготовлена ​​Poczta Polska та Міністерством закордонних справ, була доставлена ​​до поштових відділень по всій країні у п’ятницю, 25 березня. На ньому зображені рукостискання, пофарбовані у національні кольори Польщі та України.

Незабаром це буде найпоширеніша марка, яка використовується в Польщі для оплати поштових відправлень з України.

Томаш Здзікот, президент Poczta Polska повідомив: “Рух, викликаний у світі російською агресією, і прагнення підтримати нашого сусіда, який зазнав нападу, знайшов вихід у красивих жестах солідарності та надання допомоги сотнями тисяч людей з усіх куточків земної кулі. Прийняте рінення спільно з нашими партнерами з Міністерства фінансів, створює можливість безкоштовного обслуговування з боку адресата, яке дійде до тих, хто потребує цих послуг в Україні“. також він додав, що окрім випуску марки Poczta Polska з першого дня російського вторгнення займалася допомогою Україні, біженцям та українським поштовим працівникам. “Ми перейняли у пошти України роль хаба у міжнародному поштовому обміні, надаємо підтримку біженцям, надаємо свою базу для їх розміщення та транспортування. Здійснюємо гуманітарні перевезення, вартість яких, здійснена нами самостійно за рахунок коштів Poczta Polska та за участю наших ділових партнерів, яка перевищила 1,3 млн. злотих“.

За інф. https://wiadomosci.onet.pl