«Якість та безпека харчових продуктів»
тематична виставка «Якість та безпека харчових продуктів»
Якість продукту базується на широкому спектрі вимог до нього. Харчова цінність – поняття, яке інтегрально відображає всю повноту корисних властивостей харчових продуктів, у тому числі забезпеченості цим продуктом фізіологічних потреб людини в основних харчових речовинах та енергії. Харчова цінність передусім характеризується хімічним складом харчового продукту з урахуванням споживання його у загальноприйнятій кількості. Практично у всіх магазинних продуктах присутні Е-добавки: вони допомагають зберігати товарний зовнішній вигляд, смак, колір, аромат. Так, завдяки консервантам, наші улюблені заготовки в банках довго залишаються свіжими, підсилювачі смаку допомагають деяким продуктам здаватися особливо ароматними, а завдяки барвникам, бліді солодощі стають привабливими. Одне погано – добавки можуть виявитися шкідливими для здоров’я.