ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №5

Пандемія не перешкода: 4 видавництва, які нещодавно відкрилися в Україні
Коронавірус і економічна криза не заважають появі нових українських видавництв. Так, за час ізоляції на вітчизняному книжковому ринку з’явилося декілька нових гравців. Читомо поцікавилося у молодих видавництв, як вони наважилися започаткувати свою справу саме тепер, а також дізналося, на які книжки чекати Українським читачам.
10 нових проєктів розвиватимуть потенціал для 46 організацій в Україні в межах Програми ЄС Erasmus+
 

Десять проєктів, у яких беруть участь 46 університетів та інших організацій з України, були відібрані на фінансування в розмірі понад 9 млн євро за Програмою Європейського Союзу Erasmus+ задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти.

Як розвивати культурні проєкти під час кризи — 5 практичних порад
 

Коронавірусна криза завдала потужного удару по всіх сферах, але культура серед галузей, що постраждали особливо. Яких заходів вживали організатори культурних проєктів, аби мінімізувати наслідки кризи, як їхні плани, ідеї та задуми змінилися під впливом несподіваної кризи, про це йдеться у матеріалі culturereload.info.

5 важливих речей, яким нас навчила пандемія коронавірусу

Ми розуміємо, що ще рано говорити про «корону» в минулому часі, але кілька місяців домашнього карантину, постійний стрес і повна невизначеність з майбутнім – все це вже дало нам ряд важливих уроків і навчило нас дечому справді корисному.

Ілон Маск стверджує, що штучний інтелект обійде людський менш ніж за п’ять років

Це пророцтво знаменує собою значущий перегляд попередніх оцінок так званої технологічної сингулярності, коли машинний інтелект перевершує людський і прискорюється з незбагненною швидкістю.

Інформаційний дайджест №5 від 07.08.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України