ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 37 (63)

Списати книжку з бібліотеки – не злочин. Інтерв’ю з Красовицьким про бібліотечну реформу

Якими мають бути бібліотеки в Україні, щоб у них прийшли люди? Як багато бібліотек закривається і чому більшість із них — “склади радянської макулатури”? Як бібліотеки Норвегії відправляють книжки поштою за одну добу? Про це Суспільне Культура поговорило з директором видавництва “Фоліо” Олександром Красовицьким.

Іспит на знання української мови склали майже 49 тисяч осіб

З липня по листопад в Україні обов’язковий іспит на знання державної мови склали майже 49 тисяч осіб. Про це йдеться у відповіді Національної комісії зі стандартів державної мови на запит Читомо.

Бібліотеки долучаються до цифрової трансформації в Україні

ПРООН та Українська бібліотечна асоціація ініціювали розробку навчальних матеріалів для розвитку Хабів цифрової освіти.

Бібліотека у «Новій українській школі» – простір, який задовольняє безліч потреб

Бібліотека «Нової української школи»– простір для освітніх можливостей кожного учня, важлива ланка між науковою комунікацією та освітою. Її головна мета – забезпечити всіх учасників освітнього процесу якісним бібліотечно-інформаційним обслуговуванням, надати допомогу у всебічному розвитку усвідомлених маленьких громадян. Про те, як сучасні дитячі бібліотеки створюють абсолютно нове середовище для читачів, розповість стаття проєкту «Навчаємось разом: дружня школа».

Читати далі

Бібліотекар з Молодіжки: як працює Васек Духновський

Чи існують чоловіки-бібліотекарі? Точно існують! Васек Духновський розповів Вікенду, звідки його знає майже пів міста, чи хочуть його всиновити бібліотекарки та які плюси та мінуси бібліотеки біля вокзалу.

В Апостольській бібліотеці Ватикана відкрили простір для виставок сучасного мистецтва

5 листопада в Апостольській бібліотеці Ватикана відкрили простір для проведення тимчасових виставок сучасного мистецтва. Про це пише Art.net.

Читати далі

Книжковий ринок Ірландії: Вижити поруч з імперією

Маленький книжковий ринок Ірландії видається українцям чимсь надто далеким та малопомітним. Між тим, сусідство Ірландії із британським ринком, одним з найпотужніших у світі, диспропорція у вживанні англійської та ірландської мов у побуті, колоніальне минуле, а віднедавна і кордон Євросоюзу, який позначає межу між ЄС і Великобританією, дозволяють провести багато паралелей.

Читати далі

Затишні та моторошні: 5 українських книжок

Відьомство у Лаврі, чорти в політиці, містичний Городецький та київські упирі — Вікенд зібрав пʼять страшних і містичних книжок для атмосферної осені.

Читати далі