ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №26

#НОВИНИ_ТИЖНЯ

Вітаємо з Новим роком!

Бажаємо, щоб наступний рік приніс нам стільки радості, скільки днів у році,
і щоб кожен день дарував нам усмішку і частинку добра.

Нехай все, що ми планували, обов’язково збудеться,
і все, що хотіли почати, — почнеться, а що хотіли закінчити — закінчиться.

Нехай у наступному році ми всі станемо щасливішими, добрішими і уважнішими до оточуючих нас людей, а світ відкриє нам нові двері!

Незважаючи на COVID, карантинні обмеження, скасування найбільших міжнародних книжкових виставок та ярмарків українським авторам й ілюстраторам все ж вдавалося цього року виборювати книжкові премії, відзнаки, потрапляти у рейтинги та номінації. Додалося й перемог на полі українізації неймінгу столиці України. Десь за кордоном вдалося відкрити українську книгарню, а десь додався ще один пам’ятник Шевченку.

#2020

Яка новина в цьому році запам’яталася вам найбільше? Створення вакцини від COVID-19? Нерозкриті саркофаги в Єгипті? Або про те, що помер один з найстаріших у світі крокодилів

#РОЗВИТОК

Страшно депресивна назва огляду склалася, правда? Аж ніяк, скажу я вам. Є багато причин для того, щоб ви взяли до рук хорошу книжку і повісили назад у шафу нове вбрання, в якому планували йти на залюднену новорічну вечірку. На кожну поважну причину провести новорічну ніч сам-на-сам із книжкою знайдеться і книжка підхожа. Приміром, якщо ви…

#ЩОСЬ_ЦІКАВЕ

Для медицини цей рік став справжнім випробуванням, і може здатися, що окрім COVID-19 вона більше нічим не займалася. Але це зовсім не так. Продовжуємо підбивати підсумки року та розповідаємо вам сьогодні про хороші новини медицини у 2020 році, які ви могли пропустити в потоці статей про коронавірус.

Редакція «Процеса» згадує головні фотографії 2020 року, добірки з якими ми публікували. Найпопулярніші теми — освоєння космосу (зокрема, руками Ілона Маска та SpaceX), звісно ж, локдауни, та інші новинки технологій.

В Івано-Франківську крафтова майстерня «Теплі іграшки» презентувала колекцію «Олімп», до якої увійшли 13 українських літераторів.

Інформаційний дайджест №26 від 31.12.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України