ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №24

#НОВИНИ_ТИЖНЯ

“Чи є життя після Бориса Патона?” ─ питання, на яке 7 жовтня 2020 року мала відповісти Національна академія наук України на виборах свого нового президента. З чотирьох кандидатів, які дійшли до фінішу виборчої кампанії, дві третини голосів учасників загальних зборів НАНУ отримав 69-річний Анатолій Загородній, віце-президент Академії і директор Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова.

Журі премії «Книга року ВВС» визначило лауреатів 2020 року. Їх назвали під час офіційної церемонії, яка цього року вперше відбулася онлайн.

#БІБЛІОТЕКАРІ

Наскільки актуальна професія бібліотекаря у часи інтернету, електронних книжок і пандемії, через яку люди мають уникати публічних місць? Наші героїні переконані, що бібліотеки нікуди не дінуться. Адже книжкові гуру теж вміють підлаштовуватися під обставини, працювати віддалено й переходити в онлайн.

#РІЗДВО

Про особливості Різдва й свят зимового циклу загалом у різних європейських країнах в ефірі авторської програми Марини Муляр «Читач» радіостанції «UA: Українське радіо «Культура»» розповіла вчена-літературознавиця й популяризаторка науки, керівниця Центру з дослідження літератури фентезі (ЦДЛФ) при Інституті літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України доктор філологічних наук Тетяна Рязанцева.

#ЩОСЬ_ЦІКАВЕ

Здавалося б, що спільного між паперовими журавликами та роботами? Насправді оригамі — це джерело натхнення та інструмент для втілення фантазій робототехніків…

Олександр Аврамчук, кандидат психологічних наук, відповідає на шість поширених запитань про сни.

В пілотному випуску Олександр Панасюк разом з імунологом, кандидатом біологічних наук Борисом Донським розмовляють про природу науково – популярної літератури.

Інформаційний дайджест №24 від 18.12.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України