ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №22

#НОВИНИ_ТИЖНЯ

26 листопада Наглядова рада УІК прийняла рішення про надання гранту інституційної підтримки. Загальна сума виділених коштів на затверджений перелік заявок на отримання інституційної підтримки видавців у 2020 році склала майже 82 млн грн.

Людство шукає способи, як подолати розрив між фізичними та цифровими реаліями. Нові тренди свідчать, що ми наближаємося до цього.

#РІЗДВО

Йдеться про аудіо-книги, що озвучуватимуться голосами відомих акторів, музикантів, теле- та радіо ведучими, які володіють академічною (літературною) українською вимовою.

#РОЗВИТОК

Скільки часу вимагає еволюція та що насправді змінює людство вже сьогодні. В мережі назбиралось чимало спекулятивного контенту про те, як виглядатимуть люди через тисячу чи мільйон років. Однією з таких фантазій є Мінді, створена американською компанією, яка займається телекомунікаціями. Мінді – це модель людини в 2100 році. Оскільки її створювали не антропологи, а лікарі, ця модель є більше гіперболою надмірного використання гаджетів, ніж науковою гіпотезою.

#ЩОСЬ_ЦІКАВЕ

Як ми створюємо ностальгію та що вона створює з нами.

Подкаст Громадського радіо «Наука як по маслу» з кандидатом біологічних наук, палеонтологом і орнітологом Вадимом Яненко.

Олексій Коваленко ‒ тепер не лише головний ботанічний ютубер України, а й автор книжки «Фрукти проти овочів», опублікованої у видавництві «Віхола».

Чотириногі роботи-собаки, найймовірніше це буде модель Vision 60 (також відома як Q-UGV) приступить до патрулювання авіабази Тіндалл у США.

Інформаційний дайджест №22 від 04.12.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України