ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №2

Бібліографічні новинки

В І півріччі 2020 року спеціалізований фонд сектору організації професійної самоосвіти науково-методичного відділу НБУ імені Ярослава Мудрого поповнився новими виданнями з питань бібліотекознавства і бібліографії.

“Колір фасаду: синій”

11 липня в український прокат вийшла стрічка «Колір фасаду: синій», який розповідає про архітектора Флоріана Юр’єва і його «Літаючу тарілку»

Ніл Гейман: Чому наше майбутнє залежить від бібліотек, читання і фантазії?

Ніл Гейман – англійський письменник в жанрі фантастики та фентезі, який відомий у всьому світі своїми творами для дітей та дорослих. Такі його роботи як «Зоряний пил», «Американські боги», «Кораліна», і серія коміксів «Пісочна людина» – відомі у всьому світі, навіть серед людей, які не належать до фанатів жанру.

Що робити, якщо на шляху встав патентний троль?

На прикладі патенту України на промисловий зразок, який найчастіше використовується патентними тролями, розглянемо причини появи в Україні цього небезпечного явища та правові інструменти протидії патентним тролям.

Данська бібліотечна система
як модель майбутнього

Доставка книжок по всій країні, зв’язок з бібліотекарем онлайн, зберігання інтернет-спадщини та інші новації данського досвіду.

Інформаційний дайджест №2 від 17.07.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України