ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №14

«Потрібно зробити щеплення від байдужості»

Як громади в регіонах роблять бібліотеки публічними центрами? Які нові послуги можна отримати в бібліотеці?
Хто і як рухає ці зміни? Розповідають гості програми “Активізація з Людмилою Тягнирядно” виконавча директорка Благодійного фонду “Бібліотечна країна” Люсьєна Шум та директорка Бердичівської міської центральної бібліотеки Тетяна Кущук.

Фантастична історія відкриття Smart простору

9 вересня 2020 року Благодійна організація Smart Foundation урочисто відкрила новий громадський культурно-освітній Smart простір в смт Козельщина, що на Полтавщині. Однак, це відкриття стало непересічною подією в житті козельщан, на яке мало хто очікував, і яке вразило найбільших скептиків…

Переможець Global Teacher Prize Ukraine Василь Дяків про сучасних школярів, свій підхід до викладання і реформу в освіті

Василь Дяків із Заліщиків Тернопільської області переміг у національній премії Global Teacher Prize Ukraine, яку порівнюють з Оскаром для освітян. Переможець отримав 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum та один рік безкоштовного навчання від організатора премії — «Освіторії». Церемонія нагородження з червоною доріжкою відбулася 3 жовтня біля Арки Дружби Народів у Києві.

Листи від великих: що киянам пишуть класики

Гуляти містом та отримувати конвертики з посланнями від Стуса, Підмогильного та Андруховича. Відкривати для себе новий Київ, літературний. І разом з тим — відкривати літературу про Київ не лише від класиків, а й від розстріляних, забутих, талановитих співвітчизників. Про проєкт «Читати Київ» Вікенду розповіли його засновниці — філологиня Вікторія Назаренко та мистецтвознавиця Дарія Лисенко.

В Україні відкриють віртуальний музей авіаконструктора Ігоря Сікорського

З 1 листопада в Україні запрацює віртуальний музей авіаконструктора Ігоря Cікорского. На платформі будуть 3D-експозиції з інтерактивними функціями.

Telegram-стікери і поетичний Youtube-батл – як юзерів перетворюють на читачів

«Не важливо, де ти читаєш, важливо – що саме» – такий основний меседж PR-кампанії «Читай & Фантазуй», що покликана повернути молоді любов до книжок, переконати в тому, що читати корисніше, аніж серфити в інтернеті і що робити це так само можна будь-де й будь-коли. Реалізація проєкту стала можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду та «Культурно-видавничого проєкту «Книжка Року».

Інформаційний дайджест №14 від 09.10.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України