ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ №12

В Україні стартував проєкт «Екземпляри ХХ»
про літературно-мистецьку періодику ХХ століття

«Екземпляри ХХ. Літературно-мистецька періодика ХХ століття» – це проєкт, спрямований на вивчення знакових періодичних видань про літературу і мистецтво XX століття, які виходили на території України або створювались українцями діаспори. Проєкт реалізується культурно-видавничим медіа «Читомо» за підтримки Українського культурного фонду.

Нам треба поіменно згадати науковців, яких знищили під час сталінських репресій

Аудіо-бесіда Громадського радіо з кандидатом біологічних наук, науковим співробітником Інституту фізіології імені Богомольця НАН України Олексієм Болдирєвим.

«Тарілка» на Либідській: архітектор заповів авторське право на будівлю державі

Архітектор будівлі Українського інституту науково-технічної інформації (частиною якого є «Тарілка» на Либідській) Флоріан Юр’єв на своє 91-річчя попросив Президента України визнати будівлю національним пам’ятником архітектури. Також він вирішив передати своє авторське право на будівлю державі.

Купили абонемент в спортзал, але так туди і не пішли. Даремно. Спорт – чисте джерело щастя

Що таке мотивація, якщо говорити про заняття спортом? І як вийти з порочного кола “робота-дім-турботи” і знайти мотивацію для регулярних тренувань? На ці та інші питання видання ЛІГА.Life відповідає Олександр Скороход, кандидат біологічних наук, ультрамарафонець.

Вікіпедія може врятувати туризм?

“Забудьте про яскраві туристичні брошури та спеціалізовані сайти для туристів, якщо вже не забули. Один з найбільш економічно ефективних способів, яким туристичний бізнес може заманити людей до своїх міст — це оновлення сторінки міста у Вікіпедії,” — пише “The Guardian”.

Як кризи змінюють нас

Тарас Лютий про роль криз у нашому житті.

10 нових книг вересня

The Village Україна обирає книги місяця та пояснює, навіщо їх читати.

5 заборон, про які можна забути!

В нашому житті є безліч заборон. Але не всі вони виправдані. Чи стає мед отруйним після нагрівання? Чи треба боятися протягів? Чи шкідливо скошувати очі та скрещувати ноги?

Інформаційний дайджест №12 від 24.09.2020 / metod@dntb.gov.ua / zolotova@dntb.gov.ua
Відділ науково-методичної та комунікативної діяльності – ДНТБ України