ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 30 (56)

Відомий перелік раритених книжок, які митники передали бібліотекам і музеям

За перше півріччя цього року Митна служба передала науковим і культурним закладам 18 цінних видань. Про це йдеться у відповіді Державної митної служби на інформаційний запит Читомо.

В Україні заснували премію імені літературознавця Михайла Слабошпицького

Національна спілка письменників України разом з родиною відомого письменника та літературознавця Михайла Слабошпицького оприлюднили інформацію про заснування премії його імені під час ювілейного вечора до 75-ліття від дня народження публіциста. Про це повідомляється на сайті спілки.

Програма ХІI. Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ

Програма та онлайн трансляція події. 

Вірш Сергія Жадана опублікували у New York Times

Переклад вірша Сергія Жадана опублікували в американському New York Times Magazine. Він доступний у друкованій версії журналу та онлайн.

Читати далі

Смішно й без Вишні: найвеселіша трійця наших 20-х

Українські гумор і сатиру ХХ століття неможливо уявити без Остапа Вишні, та й не треба. А проте не один він смішив, розважав і колов своїм сатиричним пером у наших шалених 1920-х. Вишня був першим фактичним редактором журналу «Червоний перець», який почав виходити ще 1922 року. Номінальним редактором значився Валер Проноза, тобто Василь Еллан-Блакитний, який і придумав журнал гумору й сатири.

Відкриття оновленої бібліотеки у Комунарському районі

Сьогодні у Комунарському районі відкрився цілий культурно-мистецький центр, який об’єднує бібліотеку, шахову студію та художню школу! Це вже четверта оновлена бібліотека міської бібліотечної системи.

Читати далі

У Дніпрі проходитиме Книжковий фестиваль Book Space

Програма фестивалю та онлайн-трансляція, який відбуватиметься у Дніпрі 3-5 вересня 2021 року.

Загадкові справи на осінь: 5 перекладних детективів

Море з мушлями та дача з малиною залишилися позаду, і треба додати собі енергії, а то й полоскотати нерви, щоб зануритись у звичайний плин буднів. Як завжди, у цьому допоможе Вікенд — порадить детективні історії, які точно підходять під початок осені.

Читати далі