ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ № 42 (68)

В Українському інституті книги розповіли про створення національної цифрової бібліотеки

Інститут протягом двох років працює над створенням Української цифрової бібліотеки. Йдеться про книгозбірню електронних видань, які можна буде завантажувати на телефон. Наразі додаток працює в тестовому режимі.

Національні книжкові акції: як у світі вербують читачів

Загальнонаціональні книжкові події задля популяризації читання проводять у багатьох країнах світу. Десь, як у Фінляндії, традиція має понад 40 років, в Україні ж Національний тиждень читання цьогоріч поводять уперше. Тривалість самої урочистої події може бути від кількох днів до місяця, та на підготовку іде решта року. Формати проведення й акценти теж різні. Підібрали для вас зразки розмаїтих «промоакцій читання» загальнодержавного рівня з усього світу.

Максимум мотивації, мінімум поезії. Які книги купували українці в 2021 році?

Укрінформ провів побіжне експрес-дослідження українського книжкового ринку.

Шанс іще не втрачено. Чому так важливо, щоб українці більше читали

Країна стрімко втрачає освітній рівень, професіонали вимиваються, кліпове мислення перемагає. Ця криза несе не абстрактні, а реальні загрози.

Читати далі

Читати з насолодою — топ-5 новинок від українських видавництв

Книжковий шопінг саме зараз актуальний, як ніколи. По-перше, гроші з Є-підтримки можна витратити на книжки. По-друге, свято наближається, а отже, й одвічне питання “що дарувати?”.  Українські видавці підготували низку потужних бестселерів, про які говорить увесь світ, — їх не можна залишити без уваги. Ось п’ять рекомендацій, як зорієнтуватися у розмаїтті книжок і вибрати ту, яка підходить саме вам.

Укрзалізниця оновила онлайн-бібліотеку для мандрівників

Мандрівники, які користуються послугами Укрзалізниці, можуть скористатись онлайн-бібліотекою в дорозі. Запустили послугу ще у травні цього року спільно з Librarius. Тепер для подорожуючих доступні різдвяні підбірки книжок.

Читати далі

Дванадцять важливих книжок року, що спливає

Пропонуємо вам ТОП-12 книжок 2021 року. Ці книжки читали, відзначали преміями та активно обговорювали у соцмережах.

Читати далі

Книжки для тих, хто вирішив зустріти Новий рік на самоті

Страшно депресивна назва огляду склалася, правда? Аж ніяк, скажу я вам. Є багато причин для того, щоб ви взяли до рук хорошу книжку і повісили назад у шафу нове вбрання, в якому планували йти на залюднену новорічну вечірку. На кожну поважну причину провести новорічну ніч сам-на-сам із книжкою знайдеться і книжка підхожа. Приміром, якщо ви…

Читати далі