Відбулась Перша міжнародна конференція “Відкрита наука та інновації в Україні”

27 – 28  жовтня відбулася Перша міжнародна конференція “Відкрита наука та інновації в Україні”, присвячена тижню Відкритого доступу та Всесвітньому дню науки. Організаторами Конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Державна науково-технічна бібліотека України та співорганізатором Український інститут науково-технічної експертизи та інформації.  Конференція зібрала біля  500 учасників з різних куточків світу. Понад 20 міжнародних спікерів поділилися своїм досвідом  щодо впровадження принципів Відкритої науки.

«Відкрита наука є принципово новим підходом до організації та реалізації наукового процесу. У короткостроковій перспективі очікується, що запровадження принципів Відкритої науки забезпечить більшу прозорість та цілісність наукових досліджень, а в довгостроковій перспективі – підвищить якість науки загалом» – зазначив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ.

Міжнародними експертами було зазначено, що для більш ефективного впровадження принципів  Відкритої науки в Україні доцільно сприяти створенню наукових видань відкритого доступу та розробити механізми стимулювання процесу перетворення вже існуючих видань на видання відкритого доступу.

Організатори Конференції висловлюють свою вдячність спонсорам, донорам та партнерам: ORCID, 4Science, Bentham Scienc, ELSEVIER, CLARIVATE, Research Square, AJE Digital Editing, EGI FOUNDATION, MPClinic, які надали допомогу в проведенні Конференції.

Матеріали конференції можна знайти за посиланнями:

https://youtu.be/FPEMBV5lFkI

ВДЕОВИСТУПИ СПІКЕРІВ

Сподіваємося ця  Конференція стане щорічною традицією та фаховою платформою для експертного обміну думками та ідеями.