Опитування українських науковців

Шановні колеги!
?ScienceForUkraine спільно з Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України запрошують Вас взяти участь в опитуванні щодо діяльності українських вчених закордоном. Опитування є анонімним і зосереджене на професійних викликах учених, з якими вони стикаються, а також на заходах спеціальної підтримки вчених, які змушені були покинути Україну через війну.
?Будемо вдячні за розповсюдження опитувальника у ваших установах і через свої мережі!
?‍??‍?Якщо ви залишили Україну в результаті військового вторгнення Росії 24 лютого 2022 р., і ви були працівниками українських ЗВО або науково-дослідних установ у державному та приватному секторах, незалежно від характеру призначення, роботи чи типу організації, будь ласка, заповніть це опитування.
?Кінцевий термін: 15 липня 2022 року
?Основна мета опитування — надати достовірну інформацію з перших рук про поточні професійні проблеми, з якими стикаються українські вчені, а також про переваги заходів їх підтримки. Результати дослідження стануть емпіричним доказом для планування подальших інструментів підтримки та розробки спеціальних програм для українських дослідників в академічних установах і фондових організаціях.
?Опитування є спільною добровільною ініціативою ScienceForUkraine, Інституту літературних досліджень Польської академії наук (IBL PAN), Центру міграційних досліджень Варшавського університету (CMR UW), Варшавської школи економіки SGH та Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки (МОН).
?Опитування конфіденційне, і дані збиратимуться анонімно. Детальніше про конфіденційність наведено на стартовій сторінці опитування.
⁉Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, будь ласка, звертайтеся до Maciej Maryl (Maciej.Maryl@ibl.waw.pl), Marta Jaroszewicz (marta.jaroszewicz@uw.edu.pl), Ірини Дегтярьової (irina.degtiarova@gmail.com) та Євгенії Поліщук (polishchuk@kneu.edu.ua).